Nordlux viert zijn jubileum: een viering van kwaliteit en design

Inleiding

Nordlux, een Deens verlichtingsbedrijf, viert dit jaar zijn jubileum. Al 40 jaar is het bedrijf toonaangevend op het gebied van design en kwaliteit in de verlichtingsbranche. In dit artikel bespreken we de geschiedenis van Nordlux, de prestaties van het bedrijf en de plannen voor de toekomst.

Geschiedenis van Nordlux

Nordlux werd in 1977 opgericht in het Deense Ålborg. Het bedrijf begon klein, maar groeide al snel uit tot een toonaangevende speler op de markt van verlichting. In 1987 werd Nordlux overgenomen door de Italiaanse Delta Light groep. Deze overname gaf het bedrijf de kans om te groeien en zich te ontwikkelen op internationaal niveau.

In de jaren ’90 lanceerde Nordlux zijn eerste eigen collectie verlichtingsarmaturen. Het bedrijf gebruikte hiervoor materialen van hoogwaardige kwaliteit en creëerde unieke designs. De collectie was een groot succes en Nordlux begon zich steeds meer te richten op designverlichting.

In 2002 opende Nordlux een kantoor in Shanghai, China. Dit stelde het bedrijf in staat om de productiekosten te verlagen en de kwaliteit van de producten te handhaven. In de jaren die volgden groeide Nordlux uit tot een van de grootste fabrikanten van verlichtingsarmaturen in Europa.

Prestaties van Nordlux

Het succes van Nordlux is te danken aan de hoge kwaliteit van de producten en de focus op design. Het bedrijf heeft een breed scala aan verlichtingsarmaturen in verschillende materialen en kleuren. Nordlux heeft ook een groot aantal awards gewonnen voor zijn designs. In 2016 won het bedrijf bijvoorbeeld de German Design Award voor zijn ‘Fuse’ lamp.

Maar Nordlux zet zich niet alleen in voor design en kwaliteit. Het bedrijf is ook erg begaan met het milieu. Nordlux gebruikt bijvoorbeeld led-verlichting in zijn producten, wat zorgt voor energiebesparing en een langere levensduur. Het bedrijf heeft zelfs een speciale collectie ‘Green’ armaturen, die gemaakt zijn van gerecycled materiaal.

Plannen voor de toekomst

Nordlux blijft werken aan het verbeteren van zijn producten en diensten. Het bedrijf streeft ernaar om nieuwe trends te volgen in de verlichtingsbranche en zich te blijven concentreren op duurzaamheid en design. Nordlux blijft ook investeren in nieuwe technologieën die de kwaliteit en de duurzaamheid van de producten nog verder kunnen verbeteren.

Het bedrijf wil ook blijven groeien en zijn aanwezigheid in andere markten vergroten. Zo opende Nordlux in 2019 zijn eerste showroom in New York, en zijn er plannen om verder uit te breiden op de Amerikaanse markt.

Conclusie

Nordlux is al 40 jaar lang een van de meest opvallende bedrijven op de markt van verlichting. Het bedrijf heeft zich altijd ingezet voor kwaliteit, design en duurzaamheid, en dat heeft zich vertaald in tal van awards en prestigieuze klanten. De plannen van Nordlux voor de toekomst laten zien dat het bedrijf zich blijft ontwikkelen en vernieuwen om voorop te blijven lopen in de verlichtingsbranche.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous post Trendy Verlichting 2021: Ontdek de Nieuwste Verlichtingstrends van het Jaar!
Next post De Tijdloze Elegantie van Scandinavisch Meubeldesign