Vitra Lighting: Verlichting die de sfeer bepaalt

Wat is Vitra Lighting?

Vitra Lighting is een internationaal bekend verlichtingsmerk dat hoogwaardige en innovatieve verlichtingsoplossingen biedt voor woningen en commerciële ruimtes. Het merk is opgericht in 1950 en staat bekend om zijn tijdloze, elegant en functioneel design.

De geschiedenis van Vitra Lighting

De geschiedenis van Vitra Lighting begint in 1950, toen Willi Fehlbaum besloot om een klein meubelbedrijf op te richten in Birsfelden, Zwitserland. In 1957 nam Fehlbaum de productierechten over van de Eames Plastic Chair en begon met het produceren van deze iconische stoel. Vijf jaar later, in 1962, werd Vitra Lighting opgericht.

Sindsdien heeft het merk samengewerkt met enkele van de meest gerenommeerde ontwerpers ter wereld, zoals de gebroeders Bouroullec, Ronan en Erwan, en Antonio Citterio. Deze ontwerpers hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van enkele van de meest iconische en baanbrekende verlichtingsoplossingen van Vitra Lighting, waaronder de Akari Light Sculpture van Isamu Noguchi en de Taccia van Achille en Pier Giacomo Castiglioni.

De filosofie van Vitra Lighting

De filosofie van Vitra Lighting is gebaseerd op de overtuiging dat licht een belangrijke rol speelt bij het bepalen van de sfeer en het uitdrukken van emoties in een ruimte. Daarom richt het merk zich op het bieden van innovatieve en functionele verlichtingsoplossingen die niet alleen functioneel zijn, maar ook een esthetische waarde hebben en bijdragen aan de algemene sfeer van een ruimte.

De producten van Vitra Lighting

Vitra Lighting biedt een breed scala aan hoogwaardige verlichtingsoplossingen voor verschillende toepassingen. Van hanglampen en tafellampen tot wandlampen en vloerlampen, het merk biedt een breed scala aan ontwerpen die passen bij elke interieurstijl.

Een van de meest populaire en iconische producten van Vitra Lighting is de Akari Light Sculpture, ontworpen door de Japanse ontwerper Isamu Noguchi. Deze hanglamp is gemaakt van shoji-papier en bamboestokken en heeft een organische vorm die de natuurlijke schoonheid van licht benadrukt. Een andere populaire lamp van het merk is de Taccia, een tafellamp die is ontworpen door Achille en Pier Giacomo Castiglioni. Het ontwerp van deze lamp is geïnspireerd op een spotlicht en heeft een verstelbare reflector die het licht verspreidt en zorgt voor een warme sfeer in elke ruimte.

Conclusie

Vitra Lighting is een toonaangevend verlichtingsmerk dat bekend staat om zijn innovatieve en functionele verlichtingsoplossingen en zijn tijdloze en elegante ontwerpen. Het merk richt zich op het bieden van verlichtingsoplossingen die niet alleen functioneel zijn, maar ook bijdragen aan de algemene sfeer en esthetische waarde van een ruimte. Of het nu gaat om een hanglamp, tafellamp, wandlamp of vloerlamp, Vitra Lighting biedt een breed scala aan ontwerpen die passen bij elke interieurstijl en zorgen voor een warme en uitnodigende sfeer in elke ruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous post Hoge glazen tafellampen in het Verenigd Koninkrijk
Next post De betoverende elegantie van de Artichoke lamp Louis Poulsen