Lee Broom’s Carousel Light: Een Verblindend Meesterwerk van Verlichting

Introductie:

Lee Broom, een bekroonde Britse ontwerper, heeft onlangs zijn nieuwste creatie onthuld – de Carousel Light. Dit inspirerende design combineert vintage en moderne elementen om zo een prachtig nieuw kunstwerk te creëren. In deze artikel zal de technologie, het ontwerp en de creativiteit die betrokken waren bij de creatie van de Carousel Light verder worden onderzocht.

De Technologie Achter de Carousel Light:

De Carousel Light is gemaakt van zandgegoten glas en geborsteld messing, een combinatie die het verlichtingsstuk een elegante en luxueuze uitstraling geeft. Het heeft een diameter van 1,6 meter en heeft zes in een cirkel geplaatste lampen. Het centrum van de Carousel Light heeft een spiegelend oppervlak, waardoor er een zo goed als oneindig aantal weerspiegelingen ontstaat.

Glass Casting:

De productie van de glazen elementen van de Carousel Light is mogelijk gemaakt dankzij een ambachtelijke casting techniek. De gebruikte zandgegoten glastechniek maakt van elk glaselement een uniek stuk. Dit proces houdt in dat een mal in het zand wordt gemaakt en vervolgens worden de glazen flessen of potten erin gegoten, waarna ze worden afgekoeld en uit de mal worden verwijderd.

Brushed Messing:

Het onderstel van de Carousel Light is gemaakt van geborsteld messing. Lee Broom heeft er bewust voor gekozen dat messing omdat het stuk een industriële en vintage uitstraling geeft, terwijl het ook een moderne toets heeft. Daarnaast is messing duurzaam, wat bijdraagt aan de levensduur van de Carousel Light.

Het Ontwerp van de Carousel Light:

Het ontwerp van de Carousel Light is geïnspireerd op een vintage kermisattractie – de draaimolen. Het ontwerp bevat zowel delen van het eeuwenoude ontwerp als moderne, innovatieve functies.

Vintage Design:

Zoals eerder vermeld, is de Carousel Light geïnspireerd op kermisattracties uit het verleden. Het strakke, ronde ontwerp is afkomstig van draaimolens uit het begin van de twintigste eeuw. Dit ontwerp is echter aangevuld met moderne technologie en materialen, waardoor het ontwerp eigentijds is.

Innovatieve Functies:

Een van de belangrijkste innovatieve functies van de Carousel Light is de spiegelende finish in het midden van het design. Dit zorgt voor een prachtig effect waarbij het gevoel van ruimte wordt versterkt. Het licht wordt weerspiegeld in de spiegel en creëert op deze manier een indrukwekkende en bijzondere verlichting.

Creativiteit van de Carousel Light:

Lee Broom is bekend om zijn creatieve ontwerpen in het ontwerperswereldje. De creativiteit van de Carousel Light stopt niet bij de technologie en het ontwerp, maar omarmt het concept van creativiteit zelf.

Innovatieve Mix:

Broom heeft een innovatieve mix van materialen en technologieën gebruikt om de Carousel Light te creëren. De vintage uitstraling van de glazen elementen en het messing onderstel zijn een knipoog naar het verleden. De spiegelende finish en de LED-verlichting daarentegen, zijn ontzettend modern.

Oneindige Verbeelding:

De Carousel Light is een prachtig voorbeeld van hoe Lee Broom in staat is om nieuwe deuren te openen op het gebied van verlichting. Broom heeft een unieke en verbeeldingsvolle benadering van ontwerp en zijn creaties spreken tot de verbeelding.

Besluit:

Lee Broom’s Carousel Light is een prachtige en innovatieve verlichting die de grenzen van wat mogelijk is uitdaagt. Het unieke ontwerp en de unieke mix van materialen maken het tot een meesterwerk. Niet alleen is de Carousel Light een verademing voor in huis, maar laat het ons ook nadenken over wat er allemaal mogelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous post Het Verlichten van Uw Huis met de Prachtige Helix Hanglamp
Next post Hoge glazen tafellampen in het Verenigd Koninkrijk